Ny vri på tradisjonsdag

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Årets 17. mai-feiring i Sokndal er det niende trinn på Sokndal skole som står bak. — Vi gjør en ny vri på feiringa i år. Ønsket er å gjøre dagen til en festdag for de små, slik det var da vi var små, smiler Siv Lindland Volden og Anita Golf.

DEL

For da Lindland Volden og Golf var små var det hjemmesnekra tivoli i skolegården. Familiene var på Haua hele dagen.

Plass til alle

— Vi ønsker å snu trenden med at folk samles hjemme mellom barnetoget og folketoget. Nå håper vi at det blir mange som velger å være på Haua og være med på tivoli. Det vil også bli matservering på skolen, forteller Siv Lindland Volden.

De har valgt å dele opp matstasjonene i tre ulike kategorier: kafé i kantina, grill med servering av grilltallerken ute og salg av is og snacks i Kaolin-kiosken. På den måten mener komiteen at det skal være plass til alle som vil komme, og man slipper kø.

— Og dersom det blir regn, får vi tak i telt. Jeg tror det skal gå fint, er damene skjønt enige om.

Involverte elever

Elevene på niende trinn har jobbet ivrig med forberedelsene til nasjonaldagen. Nytt lykkehjul til tivoliet er laget i arbeidslivsfag. Forsida til programmet er illustrert av én av elevene.

— Dessuten har de laget bonger til tivoliet. Da kjøper man et hefte og betaler med det på de ulike stasjonene, forklarer Lindland Volden.

Og det blir god gammeldags tivoli med flere morsomme stasjoner. Alle bemannet av elver på niende trinn.

—´Vi har ønsket å involvere elevene, og det er de som er ansvarlig for å lede de ulike arrangementene. Nå håper vi at det kan være med å gi oss inntekter som skal gå til turen til Tyskland og Polen i tiende trinn, forklarer Lindland Volden.

Gammelt og nytt

Programmet for nasjonaldagen inneholder de gamle og kjære postene, men også nye innslag. Tradisjonen tro holdes det bekransning av minnestøtter i Rekefjord, Jøssingfjord og utenfor Sokndal kirke. Både barnetoget og folketoget går sine faste ruter men ender begge opp på Sokndal skole.

Nytt av året er tivoliet på skolen, og mens dette pågår blir det arrangert seniorkafé på Bøsenteret. Og er man interessert i fart og spenning, er det kanskje greit å få med seg motorcrosshow i dekkjungelen med Mathea Selebø. Etter talen for dagen inviteres det til familieunderholdning på Soknatun.

Bunadshow

— Her skal vi blant annet ha et bunadshow. Det er gøy å se hvor mange forskjellige bunader vi har i Sokndal, og det er bare å ta kontakt om man ønsker å delta, oppfordrer Siv Lindland Volden.

Familieunderholdningen byr også på musikk av Vidar Mydland, tautrekking mellom Atleten og Crossfit og innslag fra både Amatørteateret og Kulturskolen. Senere på kvelden blir det ungdomsfilm i kinoen og aktiviteter på Betania.

Artikkeltags