Det er femte gang dette arrangeres, og bak arrangementet står Dalane Folkemuseum, Egersund Røde Kors, Egersund menighet og 1. Egersund speidergruppe.

– Dette blir en super dag. Det er meldt bra vær. Det vil si: Opphold og ikke altfor varmt. Perfekt utevær, og alt ligger til rette fnr. en god dag på Slettebø, sier Røde Kors' Bjørn Helge Sæstad og Leiv Hans Refsland til Dalane Tidende.

Covid-19-fri sommer

I fjor var det også Sommer på Slettebø, men i en korona-vennlig utgave. Nå har vi lagt covid-19 bak oss, og det er tid for å slippe alle hemninger løs – uten noen begrensninger.

I løpet av fire timer søndag blir det mange aktiviteter.

– Til barn og foreldre: Husk å ta med bamsene deres. Vi i Røde Kors er opptatt av skadeforebygging, og har klar plaster og andre nødvendige ting som skal til for å lappe og lege skadde bamser. Sykestua er klar, sier Røde Kors-duoen.

Mange aktiviteter

Det blir ellers vannsklie, line, strikk og stylter – og i kramboden er kjøpmannen på plass med et rikholdig utvalg varer.

– Det skal også vises barnefilm, og det blir ikke film uten popkorn, så det skal vi også sørge for.

Den gamle brannbilen kommer til å være på plass, og det blir også «båredilten», som det kalles.

Søndagsskole

– Menigheten skal ha søndagsskole, og for den eldre generasjon blir det gjensyn med et kjært minne: Flanellograf. Men ikke nok med det. I år blir det også anledning til å prøve seg på skatebanen, sier Refsland.

Hvis vi i tillegg nevner at hesten Maya kommer, at kulturskolen skal underholde, at det blir rebusløp – er antakelig det meste nevnt.

Slikt blir det god sommerstemning av – på Slettebø.