Over 1000 små fotballhelter er i aksjon i Hålå når Eiger arrangerer Eiger Cup for 6-11 åringer. En rekke klubber har meldt sin ankomst, og da kunne ikke værgudene vært mer på tilbudssiden enn lørdags formiddag, da solen strålte over turneringens deltakere.

Turneringsleder Jan Erik Skandsen innrømmer at han hadde bestilt fint vær til turneringen, men at han og cup-komiteen skulle få årets fineste sommerdag – hadde han verken trodd eller håpet på.

– Alt stemmer nå. Solen skinner, ungene koser seg og endelig kan vi arrangere Eiger Cup igjen. Dette har vi gledet oss til, forteller Skandsen.

Tette oppgjør og forfriskninger

Èn rekke tette og nervepirrende oppgjør ble spilt på anleggets tre kunstgressbaner i løpet av formiddagen. I et av oppgjørene møtte Eiger Nærbø i en thriller av en fotballkamp. Målene rant inn begge veier. Noen lo, mens andre fortvilte. Sluttresultatet er uvisst, men når det går på tverke på banen, finner selv de mest ihuga spillerne god trøst i kioskvarer og fotballdart.

Etter bataljen mellom Eiger og Nærbø, bar det rett i kiosken for en stor andel av spillerne for å kjøle seg ned med forfriskninger. Isak fra Nærbø forteller han hadde uflaks i oppgjøret og laget èt selvmål og to riktig vei.

– Det gøyeste er å spille fotball med venner, spise is og skyte fotballdart. Etter siste kamp skal jeg bade på stranden, forteller Isak videre.

Linus Reinertsen fra Eiger hadde også prøvd lykken på Altifiber sin stand, der man skulle skyte på blink.

– Får man over 50 poeng vinner man premie, forklarer Linus, og kan bekrefte at han fikk nok poeng for premie.

– Èn på laget mitt fikk 1000 poeng, så han vant en sekk, fortsetter unge Reinertsen videre.

En fin sommerdag i Hålå

Turneringsleder Skandsen forteller at arrangementet har gått nesten som planlagt.

– Et lag møtte ikke opp, men da måtte vi bare omorganisere litt på kampene. Det viktigste er at ungene får spille fotball og kose seg. Alt annet ordner vi.

Det var èn rekke lokale fotballag som lørdag ankom Hålå. Blant annet EIK var godt representert med mange lag i de forskjellige årskullene.