Uthaug, som er 24 år, sto på en scene allerede som femåring. Det ga mersmak, og som åtteåring ga hun ut sitt første barnealbum.

Uthaug har i dag en bachelor i utøvende rytmisk musikk fra NLA høgskolen i Staffeldts gate, og hun studerer for tida praktisk pedagogisk utdanning.

– Jeg vokste opp med en mamma som er glad i å synge, og jeg har selv jevnlig stått på scenen i forskjellige settinger og konserter, skriver Uthaug i drømmesøknaden sin.

Det var mora som skrev alle sangene til datterens første album.

– For to år siden begynte jeg å skrive låter sammen med Idar Rolland. Låtskriving har blitt en fast rutine i hverdagen, i tillegg til å synge i kor og undervise på kulturskole. Musikk er noe jeg virkelig lever og brenner for. Musikk gir meg mye livsglede, forteller hun.

Om Drømmestipendet:

Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd.

Drømmestipendet består av 50 stipend à 30.000 kroner – til sammen 1,5 millioner kroner.

Stipendordningen ble etablert i 2004, og siden den gang har en lang rekke unge kunst- og kulturutøvere mottatt stipendet. Blant disse finner vi utøvere som Astrid S, Didrik Solli Tangen, Ella Marie Hætta Isaksen, Heidi Ruud Ellingsen og Ingebjørg Bratland.

Kun unge kunst- og kulturutøvere mellom 18 og 25 år kan søke om å få Drømmestipendet.

Stipendet deles ut i kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og åpen klasse.

Drømmen

Uthaug bærer på en drøm om å bli artist.

– Jeg jobber hardt for å nå målene mine. Det å kunne stå på en scene og synge egenskrevne låter, og å få utløp for følelser som kan være vanskelig å snakke om, er noe jeg virkelig brenner for. Når jeg står på scenen forsvinner alt som heter dårlig selvtillit og alle mine bekymringene blir glemt. Låtskriving har i stor grad blitt terapi for meg, skriver hun.

Hun beskriver selv tekstene sine som direkte, men sårbare.

– Jeg håper at jeg kan hjelpe andre som har vært igjennom lignende situasjoner og opplevelser som meg. Mine drømmer handler ikke bare om meg og min karriere, men jeg har et inderlig håp om at minst én skal kunne kjenne seg igjen i låtene mine, og føle at det kan være til hjelp. Jeg drømmer om å gi ut låtene mine, og etter hvert kunne spille konserter rundt om i Norge, forteller Trine Uthaug.

Andreas alias afri

Andreas Hansen (25) fra Moi har i likhet med Uthaug, drevet med musikk i mange år. Han bruker i dag artistnavnet afri, men var tidligere mest kjent som africanchild. Hansen beskriver seg selv som en låtskrivende multiinstrumentalist og musikkprodusent fra Lund. Han har studert musikk i Sandnes ved Vågen videregående skole og flyttet senere til Oslo for å ta en bachelorgrad i låtskriving og musikkproduksjon ved Westerdals ACT.

– Jeg har jobbet med flere kjente artister som Lil Halima, Adelen, Ramon, Emelie Hollow, Alida, Vidar Villa og Blåsemafian, skriver han i sin søknad.

I 2018 spilte han for et fullsatt Telenor Arena som oppvarming for Enrique Iglesias. På konsertdagen slapp han også sin første singel «Got My Heart». Med den låten turnerte han også sammen med VG-lista sommeren 2018 og besøkte byer som Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø.

I 2020 slapp Hansen sin debut-EP «Himmelen».

Synger på norsk

– Drømmen min er å kunne nå ut til mange mennesker med musikken min og mine nære norske tekster. Jeg ønsker å være en stemme for og til en ny generasjon. Jeg ønsker også å være med på å heve standarden på norsk musikk. I oppveksten hørte jeg nesten ikke på norskspråklig musikk. Jeg følte at norsk musikk var utdatert og umoderne, men jeg synes at dette har blitt veldig mye bedre de siste årene. Det virker som om flere våger å synge på og bruke morsmålet sitt, skriver Hansen i sin søknad.

På god vei

Hansen føler at han har nådd mange av målene sine allerede.

– Et viktig delmål har vært å etablere et musikkstudio der man kan møte likesinnede kreative mennesker og skape noe sammen. Studioet startet jeg og min far å bygge i hjemkommunen min allerede i 2018. Det har allerede kommet veldig mye bra ut av studioet. Alt fra filmproduksjoner og live performancens til musikkinnspillinger og -utgivelser. I reisen min videre mot drømmen min vil jeg fortsette å prioritere og jobbe med musikken min, som jeg har så tro på, og fortsette å investere alle mine ressurser for at folk skal oppdaget den, sier Andreas Hansen.