Tønes spiller på "Live Aid"-konsert for Faurefjell

TØNES SPILLER: Tønes er en av flere artister som spiller på konserten som arrangeres av "Folkeaksjonen Nei til vindkraft på Faurefjell i Bjerkreim".

TØNES SPILLER: Tønes er en av flere artister som spiller på konserten som arrangeres av "Folkeaksjonen Nei til vindkraft på Faurefjell i Bjerkreim". Foto:

– Det blir en fest for fjellet, sier Marit Brevik, arrangør og administrator i "Nei til vindkraft på Faurefjell i Bjerkreim".

DEL

Tønes og flere andre artister spiller på konserten som arrangeres for å stoppe vindmølleutbyggingen på Faurefjell i Bjerkreim 22. august.

– Dette er en god mulighet til å få ekstra oppmerksomhet rundt saken. Vi har fått veldig positiv respons, det er mange som stiller opp helt gratis for å hjelpe til med konserten. Mange i lokalsamfunnet og rundt om, "backer" oss. Dette er noe som virkelig engasjerer folk, sier Marit Brevik.

I tillegg til Tønes, spiller artister som bluegrass/folke-bandet Innavl fra Klepp, Karin Hodne og Rune Ellertsen med band.

Aritster på dugnad

– Artistene som skal spille, kommer på grunn av eget personlig engasjement. De stiller på dugnad. Det synes jeg er utrolig flott. Det blir et slags Faure-Aid, tatt etter Band-Aid/Live Aid konseptet. Vi vil forsøke å få det streamet på Motvind Dalane sin Facebook side og deling på Nei til vindkraft på Faurefjell sin side.

Budskapet vårt er at det ikke er for seint å snu når det gjelder utbyggingen av vindkraftverket i Faurefjell.

Marit Brevik

– Konserten blir enten i redskapshuset til Torkel Svela, med utsikt over Faurefjell, eller på gårdsplassen med scenen under tak. Hvis været blir ekstremt, må vi kanskje ha det i Samfunnshuset på Vikeså. Men i utgangspunktet blir det på Fuglestad, forteller Brevik.

– Dette er en konsert som skal sette fokus på industrialiseringen og ødeleggelsen av norsk natur. Budskapet vårt er at det ikke er for seint å snu når det gjelder utbyggingen av vindkraftverket i Faurefjell, sier Brevik.

Appell fra lederen i Motvind Norge

I tillegg til konserter, vil det også være en kunstutsilling, en appell holdt av lederen i Motvind Norge, Eivind Salen, og servering av kaffe og kaker.

– Vi har også vært i kontakt med en kokk som kanskje skal fikse noe mat, men det er fortsatt litt usikkert.

Brevik forklarer at billetten koster i utgangspunktet 250 kroner, men at folk kan gi det de vil. Hun legger til at på grunn av korona vil det kun være forhåndsbestilling av billetter. Det kan gjøres via Facebook og e-post.

– Vi skal også invitere olje- og energiminister Tina Bru, og statsminister Erna Solberg, sier Brevik.

Hun forteller at det vil være korona-restriksjoner under arrangementet, og at alle må ta med seg egen stol som de kan sitte på.

– Faurefjell er fortsatt et LNF-område (Natur, Landbruk og friluftsliv-område). Om staten ikke overkjører kommunen, vil det fortsatt være det, sier hun.

Kampen for naturen

Selv om mange stiller opp gratis for konserten, er det fortsatt litt utgifter.

– En del av utgiftene får vi dekket fra Spleis, med gaver fra hele landet og støtte fra Motvind Norge.

Vi har mange bak oss, og ikke minst Motvind Norge i ryggen.

Marit Brevik

Brevik forteller at alt av overskudd som de samler inn, vil gå til et kunstnerisk prosjekt mot vindkraft på en låvevegg, advokatutgifter og videre bekjempelse av vindindustriutbygging i natur.

– Her er det kampen for naturen som er viktig. Vi har mange bak oss, og ikke minst Motvind Norge i ryggen. Vi vil fortsette å ta kampen mot vind og industribygging i natur, sier Brevik.

Artikkeltags