Gå til sidens hovedinnhold

Tror årets nyhet i Sesilåmi vil øke interessen for det tradisjonsrike løpet

Artikkelen er over 1 år gammel

Påmeldingen til neste års Sesilåmi er i gang, og arrangørene melder om god interesse for å delta i løpet som nå også åpner for lag.

(Gjesdalbuen)

Skirennet som arrangeres årlig fra Setesdal til Sirdal har tatt steget opp i "verdenscupen" i langløp. Påmeldingstallene så langt tyder på at det kan vise seg å være et godt grep for å føre det tradisjonsrike løpet videre.

Fantastiske påmeldingstall

Rennleder Ørjan Ravndal er fornøyd med påmeldingen. Etter at påmeldingen til neste års Sesilåmi åpnet har over 500 meldt seg på.

– Dette er veldig gledelige tall, og vi synes årets nyhet Sesilåmi Sammen, er veldig spennende, forteller Ravndal.

Den store interessen er gledelig for arrangørene, etter noen år med lav deltakelse. At langløpet er en del av Ski Classics har nok gjort Sesilåmi mer attraktivt. Dessuten har arrangørene åpnet for lagpåmelding, hvor man ikke nødvendigvis kjemper mot klokka. At det å gjennomføre løpet er mål i seg selv, kan være utfordring nok for mange.

– Terskelen for at folk melder seg på reduseres når man ikke trenger å måles mot en klokke. Mange tenker da at de ikke holder nivået, og lar være å melde seg på. Med lagkonkurransen fjerner vi det presset, og det å gjennomføre sammen med laget blir det viktige. Det er på ingen måte for sent å melde på et lag til neste års Sesilåmi. Så snakk sammen på arbeidsplassen eller i vennegjengen, og utfordre hverandre! oppfordrer rennlederen.

Sesilåmi 2020 går av stabelen 14. mars, så det er fremdeles god tid til å melde på seg selv eller laget sitt.