3–3 ble resultatet i det 23. seriederbyet mellom klubbene da de møttes på Eik Stadion fredag kveld. Hjemmelaget ledet 1–0 ved pause før Moi snudde det til 3–1. Etter en sterk sluttspurt, klarte Hovsherad å redde uavgjort med to seine scoringer.

Som vanlig i slike nabooppgjør, ble kampen aldri særlig velspilt. Men det den manglet av finesser og tekniske detaljer, ble tatt igjen med tøffe dueller og noen dramatiske sluttminutter.

Gikk en smule varmt

Etter at Moi hadde vært best de første minuttene, var det hjemmelaget Hovsherad som gikk i føringen på sedvanlig vis da 18 minutter var spilt. Toppscorer Joachim Ødegård ble spilt igjennom i bakrom, og avsluttet utagbart bak Mois keeper, Thapakorn Puchan, med venstresleggen. Resten av omgangen ble nokså sjansefattig, og var preget av mange tøffe dueller midt på banen.

Særlig gikk det en smule varmt mellom Mois unge angriper Ombeni Kelly Karahinda, og Hovsherads midtstopper Kay Litsheim, som fikk se det første av de fire gule kortene som ble utdelt av dommer Svein Axel Johannessen. Etter pause tok Moi et solid grep om kampen spillemessig. Det var derfor fortjent at de blåhvite utlignet, da Adrian Sollis frispark fra langt hold forandret retning og gikk forbi en utspilt Fredrik Moi i hjemmelagets mål.

Moi i ledelsen

Ombeni Kelly Karahinda fikk også mer rom å boltre seg på etter sidebytte, da Hovsherad lå ganske høyt med forsvaret. Unggutten utnyttet en miss i hjemmelagets bakre firer da han dro seg forbi keeper og sendte Moi i ledelsen 2-1, midtveis i omgangen.

Ti minutter senere satte han inn sitt andre mål for dagen, da han avsluttet fra skrått hold via både stolperota og hjemmelagets keeper. Lite tydet på at Hovsherad ville klare å komme tilbake i kampen.

Hovsherads tilhengere fornøyde

Men, det siste kvarteret fikk de gulsvarte tilrevet seg et overtak. De skapte flere farligheter på dødballer, og det var etter et langt innkast at Isac Kjørmo-Østrem fikk headet inn redusering til 2–3. Og da det så ut til at Moi skulle ri av stormen, var William Bowitz uheldig i en luftduell og traff ballen med hånda.

Dermed ble det straffe til Hovsherad på overtid. Joakim Ødegård gjorde ingen feil, og reddet ett poeng til hjemmelaget.

Rundt 500 tilskuere fulgte lokaloppgjøret i det nokså sure været. Trolig var det Hovsherads tilhengere som var mest fornøyde med ett poeng. De ligger dermed fortsatt på tabelltoppen, med ti poeng etter fire serierunder. Moi følger på andre plass, to poeng bak.

KAMPFAKTA:

Hovsherad – Moi 3–3 (1–0)

Mål: 1–0 Joachim Ødegård (18), 1–1 Adrian Solli (55), 1–2 Ombeni Kelly Karahinda (56), 1–3 Karahinda (66), 2–3 Isac Kjørmo-Østrem (80), 3–3 Ødegård (90, straffe)

Dommer: Svein Axel Johannessen, Hidra FK

Tilskuere: Ca. 500

Eik stadion