Det var ventet at det skulle bli en durabelig fight mellom to lag som har levert godt denne sesongen. Moss, som var overlegne på vårparten, har vist noen svakhetstegn i høstsesongen. Selv den mest pessimistiske EIK-supporteren håpet at tigrene kunne utnytte dette og få med seg full pott fra den 22. serierunden, som ble spilt i Idrettsparken på Husabø.

Hadde serielederen i kne

Etter seks minutters spill var Anders Klemensson uheldig da han skulle slå ballen opp i banen, og serverte ballen i beina på Moss' midtbanespiller Aleksander Håpnes, som igjen fant tidligere EIK-spiller, Anas Farah Ali, innenfor hjemmelagets sekstenmeter. Ali gjorde ingen feil, og sendte «kråkene» fra Moss opp i føringen – og ga EIK en skikkelig kalddusj.

I første omgang bølget spillet frem og tilbake, og begge lag hadde sine scoringsmuligheter. Moss vekslet på å spille korte og lange pasninger og var gode når de kom på hurtige overganger med sine hurtige angrepsspillere. Blant annet hadde Moss-angriper Claudio Braga to avslutninger i stanga, og Adrian Bergersen et forsøk som gikk i tverrliggeren.

Utlikningsmålet til EIK kom da Jens Christer Stigedal slo et nydelig innlegg mellom keeper Mathias Ranmark og forsvarsrekken til Moss, som Simen Hammershaug kastet seg frem på og styrte ballen i nettmaskene bak en utspilt keeper. Målet kom som en følge av at EIK maktet å holde ballen i laget, og tvang motstanderen til å løpe mye uten ball før spillet ble brettet ut på kantene. Dette lyktes EIK med i perioder, og skapte ubalanse i gjestenes forsvar.

OBOS-kvalitet

Publikum, representert ved Tigerflokken junior, leverte gjennom hele kampen god lyd under tribunetaket i Idrettsparken, og da Simen Hammershaug nikket EIK opp i ledelsen med et flott hodestøt etter 49 minutter, nådde lyden nye høyder. Hammershaugs andre scoring kom etter et bra innlegg fra venstre, som spissen forlenget i lengste hjørne.

Det som ble levert på tribunen var av begge supporterskarene OBOS-kvalitet, og det var imponerende å høre hvordan de holdt ut gjennom samtlige 90 minutter. Det var på forhånd ønsket støtte fra tribunen av spillerne og ledelsen i EIK – og det hjalp de til å holde ledelsen frem til Noah Alexandersson plasserte inn utlikningen i det 67. minutt. Målet kom som en følge av tellefeil i EIK forsvaret etter et innlegg, og var av den billige sorten.

Dessverre har EIK vært for gavmilde i hele år, og gitt bort ledelsen ved en rekke anledninger. Det kostet dem dyrt lørdag, og det kostet dem til syvende og sist muligheter til å henge på Arendal og Moss i toppen når det gjenstår to serierunder.

Bratt læringskurve

EIK-trener Ojan Bijan ønsker ikke å bortforklare hvorfor laget hans ikke makter å avgjøre og vinne kamper som vipper i sin favør, og forteller at de i store deler av sesongen har manglet det siste «lille» i de avgjørende situasjonene. Samtidig erkjenner han at laget ikke er gjerrige nok når de er i ledelsen og har gitt bort for mange billige mål i løpet av sesongen. Dette er noe han reflekterer over og ønsker at laget skal ta lærdom av.

For det er som Bijan forteller, et toårsprosjekt på gang i EIK, der flere av spillerne som har signert er på toårskontrakt. Han selv inkludert. Videre mener treneren at laget har løftet seg sportslig i år, og skapt gode resultater ut fra forutsetningene de hadde før sesongen.

– Før sesongen hadde vi et helt nytt lag, og det tar tid å spille inn. Vi leverte en svakere vårsesong enn vi ønsket, før vi snudde det å gjorde det bra på høsten. På grunn av de gode resultatene før tapet mot Notodden, satte vi oss i en gunstig posisjon, og med det bygget vi også forventningene for fansen som øynet et håp om opprykk. At det ikke går i år er synd, men alt i alt gjør vi en god sesong. Nå skal vi utvikle oss og lære av de to neste kampene mot to gode motstandere.

– Det er en del kritikk mot deg og EIK som det glipper for «hver sesong». Hva tenker du om det?

– Først og fremst vil jeg si at jeg er stolt over sesongen og innsatsen spillerne mine legger ned. Vi har et spennende prosjekt på gang, og spillerne har egentlig levert over forventet i store deler av sesongen. Det er selvfølgelig noen feil som har blitt begått. Ingen er feilfrie. Ikke jeg, og ikke spillerne. Vi ønsker å bygge lag, og har utviklet oss i en positiv retning. Det som gjør fotball så spennende er at det er mange meninger, og det skal fansen få lov til å ha. I fjor ble vi felt av bredden i troppen, mens i år er det andre ting som gjør at det bare ble nesten. Alt i alt har vi lært mye og utviklet oss sportslig. Vi ser frem til en ny sesong, og skal være bedre rustet da, avslutter Ojan Bijan.

KAMPFAKTA

Fotball, PostNord-ligaen 22. serierunde

EIK - Moss 2-2 (1-1)

Målene: Anas Farah Ali (8), Simen Hammershaug (31, 49), Noah Alexandersson (67)

Dommer: Freek Arjen van Herk (Smørås IL)

Gule kort: Ådne Midtskogen, Stefan Lindmark (EIK), Claudio Braga, Noah Alexandersson (Moss)

EIK: Anders Klemensson –Jo Stornes Stålesen, Bjørn Mæland, Ådne Midtskogen, Jens Christer Stigedal– Chris Sleveland, Stefan Lindmark, Stian Michalsen, Adrian Bergersen - Simen Hammershaug, Heine Åsen Larsen.

Benyttede innbyttere: Mats Petersson, Preben Fauskanger, Sivert Strangstad, Jakob Dunsby

Idrettsparken, Husabø