Norwegian Travel Workshop har de seneste dagene blitt arrangert på Fornebu, og her har reiselivsaktører fra hele landet virkelig fått anledning til å vise seg fram. Blant dem som benyttet sjansen, var Grand Hotell i Egersund, Eigersund Næring og Havn og Magma Geopark. På arrangementet var det 30 ulike nasjonaliteter representert, det er omkring 350 utstillere fra hele landet og minst 400 kjøpere – det vil si potensielle forretningsforbindelser fra hele verden. Før messen startet var det forhåndsbooket over 8700 møter og arrangøren håpet å nå 10.000 møter før arrangementet avsluttes torsdag ettermiddag.

Dette er reiselivsnæringens svar på første date, og i løpet av et kvarter fikk de lokale utsendingene nære samtaler og god anledning til å selge seg inn til bussoperatører, reiseselskaper og andre som sender folkegrupper rundt for å se vårt langstrakte land. Reiselivsansvarlig Sigrun Gabrielsen i Eigersund Næring og Havn uttrykker i dagens avis stor tilfredshet og er godt fornøyd med interessen for Eigersund, Dalane og regionen som sådan.

Det gjelder å være til stede der ting skjer, og Eigersund-delegasjonen satt i møter fra morgen til sen ettermiddag. Å være på plass på slike messer er viktig, men den største og viktigste jobben kommer nok i etterkant – når kontaktene som er blitt knyttet skal kontaktes igjen og avtaler forhåpentlig skal bookes. Det gjelder som kjent å svi mens jernet er mer enn halvlunka.

Mange lot seg ifølge nevnte Sigrun Gabrielsen seg imponere over det våre lokale utsendinger hadde å by på. Magma Geopark har aldri vært flinke til å få fram hva det egentlig handler om – men når ting billedlegges og det snurres en film, får folk plutselig sett at det handler om mer enn gråstein og bergarter for spesielt interesserte. Det er flott landskap og billedskjønne omgivelser – trolig mer enn godt nok til å lokke turister til vårt område.

Noen mente at Eigersund og Dalane var en uslipt diamant. Du verden, det er jo litt av et kompliment. Men det kan være noe rett i dét utsagnet. Diamanten må slipes og budskapet må gnikkes og pusses på. Spesielt når det gjelder utenlandske turister, er nok natur mer enn godt nok. Det forstår vi – og det ligger nok et stort potensial i for eksempel bussturisme. Så en av oppgavene som kan prioriteres, er å få bussene som ferdes langs E39 til faktisk å komme innom Eigersund, Sogndalstrand, Jøssingfjord, Eigerøy – eller hvor det nå finnes attraksjoner som skal vises fram.

Tidspunktet er også gunstig. Den norske krona er historisk lav, og det betyr at utenlandske turister som kommer til Norge får mer valuta for pengene enn de har fått før. Så her er det bare å smi – så kan det kanskje bli en rekordsommer hva turisme til Dalane og den omkringliggende regionen angår.