(Gjesdalbuen)

OSLO (Nettavisen): Statsminister Erna Solberg, kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad holder pressekonferanse om koronasituasjonen.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad, helse- og omsorgsminister Bent Høie, direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog og direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg deltar på pressekonferansen mandag, melder regjeringen.no.

Les også: Oxford-professor tror vaksine vil være klar før jul

Regjeringen varslet på en pressekonferanse før helgen at de har gitt Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet i oppdrag å anbefale nye smittetiltak på grunn av økende smitte.

Få siste nytt i Nettavisens nyhetsstudio

- Vi ser at smitten øker flere steder. Vi ser også at smitten har begynt å spre seg til eldre aldersgrupper, og det er en betydelig risiko for at tallene vil fortsette å stige. Dette er bekymringsfullt. Derfor varsler vi allerede nå at det kommer nasjonale innstramminger neste uke. Tiltakene vil være målrettet mot de områdene der smitten nå sprer seg, uttalte statsminister Erna Solberg fredag.

Nettavisen stilte da statsministeren spørsmålet om hva hun frykter aller mest.

- Jeg frykter at vi får en stigende smitte som gjør at flere blir lagt inn på sykehus, svarte hun.

- Hvis vi ikke klarer å stoppe denne utviklingen, blir det strengere tiltak som vil ramme økonomien vår hardere, uttalte Solberg videre.

Les også: Guterres kaller koronaviruset største krise i vår tidsalder

Det var ved midnatt registrert 17.908 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 160 meldte tilfeller siste døgn, melder NTB.