Det er på sin plass å gratulere Bertelsen & Garpestads datterselskap B & G Tunnel AS med å ha blitt kåret til vinnere av Årets gasellebedrift i region Vest. Årets gasellebedrift er en utmerkelse som deles ut av Dagens Næringsliv i samarbeid med Dun & Bradstreet. Det kåres det Dagens Næringsliv kaller «gasellevinnere» blant «gasellebedrifter» i samtlige av Norges fylker. Fylkesvinnerne konkurrerer samtidig om utmerkelsen «årets gasellebedrift» eller «årets gaselle». Utmerkelsen ble første gang utdelt i 2003.

Etter en fuktig aften i Nyhavn i København bestemte entreprenøren Sverre Garpestad seg for å starte et eget tunnelselskap. Det er langt fra det galeste han har gjort, skriver Dagens Næringsliv. – Gode ideer kommer gjerne når man har drukket litt, sier «Garpen» til avisen. Med seg på laget fikk han Ove Rune Varhaug, som i dag er daglig leder og medeier i B & G Tunnel. Selskapet kunne i 2021 vise til en omsetning på 183 millioner kroner og satt igjen med 25 millioner på bunnlinjen.

Bertelsen & Garpestad har opplevd noen gode år, og omsetningen for 2022 blir på om lag to milliarder kroner. Senest rett etter sommerferien fortalte DT om en ny kontrakt i forbindelse med E18-utbyggingen i Grenland. Den er ikke helt offisielt bekreftet, men har en verdi på i underkant av én milliard kroner.

Gasellebedriftene er Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrifter. En gaselle må ha minst doblet omsetningen på fire år, og tjene penger. Totalt er det i år 3795 selskaper som tilfredsstiller vekstkravene. B & G har utviklet seg til å bli en meget sentral aktør innenfor samferdselsutbygging i store deler av landet, men har også skjønt at det ikke nytter å stå alene. Gjennom klokt arbeid har selskapet etablert gode relasjoner med både norske og internasjonale selskaper slik at de sammen er sterke nok til å vinne gigantoppdrag over store deler av landet.

Anleggsbransjen er utsatt for konjunkturer, og akkurat nå er det utfordringer med høye priser på blant annet drivstoff som gir utfordringer. Generell prisstigning og utsettelse av prosjekter gjør at tunnelselskapet i øyeblikket har lite å gjøre. Vi håper at statlige myndigheter får fart på bevilgningene igjen til blant annet Nye Veier, slik at gigantiske veiprosjekter som nå er satt på vent, kan komme i gang igjen.

Senere denne uken kåres årets bedrift i Rogaland. Bertelsen & Garpestad er nominert – som én av fem. De øvrige nominerte er Fjordkjøkken AS, Westcontrol AS, Solvang ASA og Easee AS. Westcontrol har for øvrig et datterselskap i Eigersund, Westcontrol Robertson. Vi heier på Bertelsen & Garpestad, og ser ikke på noen måte bort ifra at den stadig voksende bedriften stikker av med enda en utmerkelse. Det vil i så fall være vel fortjent.

Og trolig verdt å ta et ørlite glass for, kjenner vi gjengen riktig!