Vi mennesker må skjerpe oss og faktisk kaste søppelet på rett plass!

Visste du at vi mennesker kaster enormt med søppel hver dag i havet og i naturen? Dyr dør på grunn av at du og andre gjør dette. Dyr tror det er mat, egentlig er det ditt søppel. Vi har flere argumenter for at folk bør slutte å kaste søppel i naturen, dette vil vi dele i dette leserbrevet.

For det første visste du at en stor okse døde av at noen kastet en ølboks ut vinduet? Oksen trodde det var mat og blødde i hjel innvendig. Husk at når du er på tur kan du plukke søppel, selv om det ikke er ditt. Er det ikke søppeldunk, kan du ta det i lommen din. Kanskje er det ditt kjæledyr en dag som spiser søppel og blir syk.

For det andre, se på denne selen som har satt seg fast i en plastpose. Den får ikke puste. Det er det vi mennesker som har gjort, selen har aldri gjort oss noe. Plast har lang holdbarhet før den blir brutt ned.

Selv når vi ikke lenger kan se den, eksisterer plasten som mikroplast. Det havner 6,4 millioner tonn søppel hvert år i havet. Det er ikke bra for naturen i det hele tatt. Har du hørt for eksempel om blåhvalen som hadde 30 plastposer i magen å døde? Det var på grunn av at folk hadde kastet plast i havet. FN estimerer at det nå finnes mellom 75 og 199 millioner tonn plastavfall i havet vårt. Hvis denne utviklingen fortsetter, vil det i 2040 være mer plast enn fisk i havet.

For det tredje, vi ser at det er mange som kaster søppel der barn leker, dette er IKKE kult. Mange knuser glass i skateparken, da kan små barn skade seg. Dette må ta slutt!!! Det er heller ikke gøy for de som skal skate når det er masse glass og søppel.

Så vi oppfordrer alle mennesker til å SLUTTE å kaste søppel i naturen, du må finne riktig søppeldunk, gjenvinne og pante flaskene dine. Vi mennesker har et stort ansvar. Det er vi som må passe på at jorda er et godt hjem for alle. Nå og i framtiden. Da lever vi mer bærekraftig og det er bra!